Ensimmäinen matkapäivä on nyt pulkassa! Aamupäivällä allekirjoittanut vei saksanpaimenkoiransa Jeren huomaan Eläinhoitola Kotikoloon Keikyään matkan ajaksi. Sen jälkeen pakkasimme Hiacen matkakuntoon ja lähdimme ajamaan kohti Helsingin satamaa, tähtäimenä laiva Tallinnaan. Olimme jo etukäteen ostaneet menolipun 16.30 lähtevään laivaan. Piru oli tohkeissaan lähdöstä, selvästi aavistellen tulevia koitoksia. Koira taisikin padota koko matkan satamaan! Toivotaan, ettei se jatka samaan malliin koko matkaa, muutoin voi olla takki aika tyhjänä Ranskassa!

Laivasta pääsimme ulos 18.30, josta suuntasimme Via Balticalle. Liikenne oli tähän kellonaikaan jo selvästi rauhoittunut, joten rauhaksiin saimme ajella rekkojen seassa. Ainoa säikähdys liikenteessä tuli, kun rekasta oli räjähtänyt rengas ja sen jäänteet olivat suoraan keskellä kaistaa. Pimeässä sitä ei ehtinyt näkemään ajoissa ja se pitikin aika mäjäyksen osuessaan autoon. Mitään ei onneksi tuntunut kuitenkaan hajoavan ja pysähtyessämme seuraavalle huoltoasemalle tankkaamaan tarkistimme, ettei autoon todella ollut jäänyt mitään jälkiä törmäyksestä. Huh huh!

Väsymys alkoi vaivaamaan vasta tässä puolen yön lähestyessä. Päätimme pysähtyä Riikan lähelle Adaziin, josta löysimme Port Hotellin aivan Via Baltican varrelta. Hotelli on pääpiirteittäin siisti ja asiallinen, joskin minulla on epäilys, että joku on ampunut itsensä huoneessamme, sillä katossa näyttää olevan veriroiskeita. Huoneen hintaan kuuluu aamupala, mutta luultavasti lähdemme liikkeelle jo ennen sen tarjoamisaikaa, sillä meillä on vielä 23 tunnin ajomatka edessä. Piru on matkustanut tottuneesti ja söi äsken hyvällä ruokahalulla. 

Nyt lyhyet unet ja aamulla taas matka jatkuu!