Neljän jälkeen eilen lähdimme ajamaan kohti kisojen avajaispaikkaa Salle des Fêtes de Bucy-le-Longia. Tämä oli ainoa kilpailijoille jaettu tieto avajaispaikasta, ei mitään osoitetta siis. Ajattelimme lyöttäytyä muiden hotellilla majoittuvien kilpailijoiden letkaan, mutta ajonopeudet ovat täällä todella kovia ja kankealla Hiacella jäimme heti kättelyssä niin pahasti jälkeen, ettemme tienneet minne muut olivat menneet. Google Maps tarjosi useitakin paikkoja kyseisellä nimellä, sillä Salle des Fêtes kääntyy juhlapaikaksi, joita täällä on paljon. Seikkailimme siis ahtailla kaduilla, kunnes totesimme, että meidän on oltava nyt eksyksissä. Otin puhelun Francisille, jolta saimme sitten osoitteen juhlapaikalle. Sen jälkeen Google osasikin opastaa meidät oikeaan paikkaan, emmekä olleet edes myöhässä, sillä olimme jo varautuneet eksymiseen aikataulussamme.

pe2.jpg

Juhlapaikka oli todella hieno. Kaikkien saavuttua paikalle (me emme olleet viimeisiä!), kilpailut avattiin. Puhujana toimi ensin koirakerhon presidentti Francis, joka puhui ranskaa. Järjestäjän puolesta oli tulkkaus englanniksi ja saksaksi. Paikalla oli lisäksi International Hovawart Federationin korkea-arvoinen edustaja ja FCI:n valvoja. Francis kertoi meille aikatauluista: aamulla klo 9 kokoonnumme Salle des Fêtesillä aamupalalle, klo 10 siirrymme pellolle ja 10.30 lähtee ensimmäinen jälki. Kisajäljet sijaitsevat kahden kilometrin päässä kokoontumispaikasta. Kilpailijat on jaettu kahteen ryhmään (A ja B) ja kummassakin ryhmässä on 6 koirakkoa. Pellolla tehdään arvonta ensimmäisen kolmen jäljen ajosta kuten Suomessakin. Pelloilla löytyy myös kanttiiniauto. 

pe.jpg

Puheiden jälkeen suoritettiin arvonta. Niina nosti B-ryhmän ja kilpailunumeron 12. B-ryhmässä on Niinan lisäksi kaksi ranskalaista, kaksi saksalaista ja slovakialainen. Sen jälkeen järjestäjälle vietiin kilpailukirja. Samalla otettiin kaikkien koirien rekisteritodistukset, jotka lähtivät tarkistukseen yön yli. Kaikkien koirien paperit tarkistetaan, jotta voidaan varmentaa niiden olevan rekisteröity asianmukaisesti FCI:hin. Tämän jälkeen koirat tarkistetiin ja liinat mitattiin ulkona.

Yhteinen illallinen järjestettiin samassa paikassa. Tarjolla oli porsasta, herneitä ja sieniä, kahdenlaista brie-juustoa sekä ranskalainen omenatorttu. Ruokajuomaksi punaviiniä ja vettä. Tuomarit istuivat aterioimassa Saksan joukkueen kanssa, mikä pisti omaan silmääni aika pahasti. Suomessa tällaista katsottaisiin paheksuvasti. Huomenna illalla meillä on myös yhteinen illallinen. 

Nyt aamulla olemme pian lähdössä kokoontumispaikalle. Sää on lämmin ja poutainen, mutta ajoittaiset tuulenpuuskat ovat kovia ja varmasti aiheuttavat monille koirakoille ongelmia.